דלג לתוכןדלג לפוטר

ניהול קבלנים בהיבט הבטיחותי

שוק התעסוקה בעולם מתאים את עצמו לדרישות משקיעים ליעילות כלכלית מקסימלית. אחד הסממנים הבולטים בתופעה זו היא הגדלת מספר העובדים שמועסקים שלא במסגרת העובדים הקבועים של הארגון, מה שמכונה "עובדי קבלן", "קבלנים" ו/או "מיקור חוץ" העובדים לעיתים כתף אל כתף עם עובדי הארגון. תופעה הזו הולכת ומתרחבת בעולם ויוצרת אתגרים חברתיים, אתגרים ארגוניים ואתגרים בטיחותיים גדולים במיוחד.
קיים קושי בסיסי להטמיע תרבות ארגונית, בין היתר בטיחותית, בקרב עובדים הבאים לפרקי זמן קצרים, למשימות הד-הוק, למתן שרות ספציפי, ו/או לפרויקטים ואינם מהווים חלק ממובנה הארגון.

בהקשר זה יש לזכור ששיעור גבוה מבין עובדי הקבלן באים מקרב אוכלוסיות מוחלשות ומאופיינים בניידות גבוהה ואינם בעלי תחושת שייכות ומחויבות לארגון. גורמים אלה ואחרים משפיעים באופן ישיר על תרבות הבטיחות שלהם.

על מנת להבטיח שעובדי הקבלן העובדים במסגרת הארגון ינהגו בהתאם לתרבות הבטיחות, שהארגון הציב לעצמו, אנו נדרשים לנקוט במספר פעולות בסיסיות שיתנו מעטפת כוללת לפעילות זו ויבטיחו שעובדי הקבלן מהסוגים השונים יעמדו בפעילות שהם מבצעים במסגרת הארגון באמות המידה שנקבעו.

לצורך כך אנחנו אנו נדרשים להכיר את מגוון סוגי הקבלן הקיימים, ההקשרים הנגזרים מכך בהיבט הבטיחותי, ללמוד להכיר את סוגי הפעילויות בהם מועסקים קבלנים בארגון בהיבט החובות המוטלות עלינו כמזמיני העבודה, החובות המוטלות על הקבלנים ועוד.
האחריות הכוללת לפעולות המבוצעות בתוך הארגון היא אכן של המזמין אך עם זו אנו חייבים ליצור מנגנונים שונים שיבטיחו שעובדי הקבלן העובדים במחיצתנו יפעלו כנדרש בכל דין.

מנגנונים אלה חייבים להקיף את כל מחזור חיי הקבלן משלב השיקולים לבחירתו, הגדרת העבודה אותו עליו לבצע, תכולת החוזה הנחתם מולו וסעיפי האחריות המוטלים עליו, מנגנון הפעלת קבלני המשנה מטעמו, הדרכתו, הציוד שנדרש, מנגנוני פיקוח ואכיפה, מנגנון הפעלת סנקציות ולבסוף שלב הערכת הקבלן בסיום העבודה על מנת להבטיח שקבלן שאינו עומד באמות המידה המתחייבות תוגבל הזמנתו החוזרת לארגון.

עלינו להכיר את האתגרים בהיבט זה שעומדים בפני כל אחד מבעלי התפקידים בארגון ומהן הנגזרות האופרטיביות מהן ומה מוטל על כל אחד ואחד ועל הארגון בכללותו.

נדרש לשאלות-

  • * מה עומק הפיקוח המחייב אותנו מבלי שנתערב בעבודת הקבלן באופן שיחשוף אותנו?
  • * מה הם האמצעים שאנו אמורים לספק לקבלן אם בכלל ?
  • * באילו מנגנונים אנחנו יכולים להבטיח שהקבלן יבצע את פעילותיו והממשקים בתוך הארגון כך שהוא לא יסכן את עובדי הארגון ויחשות את המנהלים באם תתרחש תקלה?

HB Consulting מתמחה בהקמת "מודל קבלנים תפור למידות הארגון" באמצעות לימוד המאפייניים המיוחדים לו, בניית מנגנונים המותאמים למבנה הארגוני והפעילות העסקית שמתכללים את כל פעילות הקבלנים בארגון. המנגנונים כאמור יבטיחו  מניעת פגיעה בעובדי החברה עובדי הקבלן ואזרחים בכלל והקטנת החשיפה למנהלים מאירועים הנוגעים מפעילויות הקשורות להעסקת קבלנים בארגון.

אנו מזמינים אתכם לצאת למסע משותף בוא נלמד לעומק את האתגרים העומדים בפני ארגונכם בהקשר לעבודת קבלנים, נכין תכנית עבודה שתקיף את כל תחום ניהול הקבלנים ותסייע בעדכם להבטיח שכל הפעילות המבוצעת באמצעות קבלנים תבטיח עמידה בכל דין והתרבות הבטיחות של הארגון ונטמיע תכנית זו לכל שדרת הארגון.

x

צור קשר

    דילוג לתוכן